Kohti seuraavaa vuotta

· Uutiset
0
0

2017 oli ryhmällemme jännittävä ja edellisiin verrattuna varsin erilainen vuosi.

Suurin muutos oli eittämättä aiemmasta yhteistarkistusvaiheesta luopuminen. Ensimmäiset pari kuukautta menivät vielä vanhalla totutulla tahmealla tyylillä ja jatkokuviot olivat epävarmoja Larson lähtiessä maaliskuun loppupuolella vaihtoon. Aiemmin vain yhdessä aiemmassa julkaisussa vaikuttaneen ElectricTunesin avustuksella saimme FMA:n aivan uuteen vauhtiin, ja myöhemmin Gameknight liittyikin mukaan remmiin auttamaan viilaamisessa vielä entisestään. Myöhemmin otimme Larson kanssa saman prosessin After Storyssakin käyttöön, mikä oli siinäkin selvästi toimiva ratkaisu. Nyt Susilapset-elokuvan julkaisun jälkeen meillä ei enää olekaan vanhanmallisia projekteja, enkä usko, että tulee olemaankaan; suurennuslasin kanssa tutkimalla saimme lopulta aikaan ehkä marginaalisesti viimeistellympää jälkeä kymmenkertaisesti hitaammassa ajassa. Näin jälkiviisaana on tietenkin hyvä sanoa, että olisi kannattanut vaihtaa jo paljon aiemmin.

Oma sivujuonensa oli NyaaTorrentsin äkkinäinen toukokuinen katoaminen verkosta. Se vavahdutti hetken aikaa koko animetorrentien kuluttajakuntaa; vaikka Nyaa.si-sivusto lujitti muutaman viikon sekasorron jälkeen paikkansa edellisen Nyaan kruununperijänä (suurelta osin siksi, että HorribleSubs päätti ryhtyä julkaisemaan siellä), valitsimme itse AniDexin uudeksi kodiksemme muun muassa luonnollisemman ryhmätoiminnallisuuden ja paremman ulkomaisten kielten erottelun perusteella.

Jossakin vaiheessa vuotta vaihdoimme myös virallisen keskustelukanavamme nyt jo monelle tuntemattomasta IRCistä Discordiin. Eipä tuolla nyt kovin paljon vieläkään ole puhuttu, mutta sentään enemmän kuin IRCissä ikinä omalla kanavallamme. Kaikki ovat edelleen tervetulleita avaamaan keskustelua; linkki löytyy sivun ylälaidasta 🙂

Tarkistusprosessin muokkaaminen ei näkynyt pelkästään tarvittavan työn määrässä. Vielä maaliskuun lopulla luulin, että julkaisutahtimme vain hidastuisi entisestään, mutta pian selvisi, kuinka väärässä olinkaan. Toimintamallin muovaamisella kevyemmäksi ja muiden ryhmien suhteen tyypillisemmäksi kävikin yhtäkkiä niin, että tästä vuodesta tuli tähän asti kaikkein tuotteliain vuotemme ikinä sekä myös ensimmäinen kokonainen vuosi, jona julkaisimme joka kuussa ainakin yhden uuden jakson. Vielä parempi saavutus on se, että olemme saaneet maaliskuusta alkaen joka viikolla tarjottua ainakin yhden uuden julkaisun.

Päättyvän vuoden aikana saimme kaiken kaikkiaan ulos

  • 41 + 2 jaksoa Fullmetal Alchemist: Teräsalkemistia
  • 14 jaksoa Clannad: After Storya, joista 12 viimeisen parin kuukauden aikana
  • Susilapset Ame ja Yuki -elokuvan

Näitä noin 55 julkaisua voi verrata vaikkapa blogin julkaisutagin alla olevien kirjoitusten määrään, joka huitelee tuossa noin 140:n hujakoilla, sekä koko viime vuoden huimaan kahdeksan postauksen saldoon. Kun reilusti yli kolmannes julkaisuista on päättyvän vuoden ajalta, on selvää, että vanha malli jää eittämättä kakkoseksi. Ehkä tätä voi havainnollistaa vielä paremmin piirtämällä julkaistujen jaksojen määrästä käppyrän:

Suunta on selvästi siis kääntynyt :p (Kuva näkyy lähempää klikkaamalla; projektipalkkien alkupisteet ovat valistuneita jälkikäteen tehtyjä arvioita.)

Varsinkin FMA:n pituus piti kovasta tahdista huolimatta huolen siitä, ettemme saaneet yhtään varsinaista sarjaa tänäkään vuonna pakettiin, vaan pelkästään tuon elokuvan. Ei pitäisi kuitenkaan mennä pitkään ensi vuoden puolelle, kun pääsemme taas hyvin pitkän tauon jälkeen aloittamaan jonkin aivan tuoreen projektin After Storyn päättyessä puolen tusinan jakson päästä. Muutamakin sarjaehdokas on jo mielessä, mutta katsotaan, minkä niistä lopulta päädymme valitsemaan.

Blogin vierailumäärissä vuositasolla tarkastelu ei oikein onnistu mielekkäästi, sillä vuoden 2016 tilastoja väritti hyvin vahvasti Pokémon GO:n myötä nostalgiannälkäisiksi tulleiden Animerunkkarin etsijöiden valtava tulva kesäkuussa. Tilannesivumme, jonka laitoimme pystyyn pian kyseisen sivuston alkuperäisen version kadottua, on kerännyt vuosien saatossa muutenkin hyvin paljon kävijöitä, joten luonnollisesti viime kesänäkin kävijät tulivat meidän kauttamme.

Kuukausitasolla verratessa vaikuttaa siltä, että alkuvuodesta jäätiin jonkin verran 2016:n tyypillisten kuukausien tasosta, mutta loppuvuotta kohden kävijämäärät ovat olleet taas nousussa. Tätä joulukuuta enemmän kävijöitä on ollut viimeksi syyskuussa 2016 (vielä edellä mainitun Pokémon-huuman jälkimainingeissa) ja sitä ennen syyskuussa 2015, jolloin niin ikään Animerunkkarin etsijöiden osuus sivukatseluista oli huomattavasti nykyistä suurempi. On ilo tietää, että suomenkielisistä käännöksistä kiinnostuneita riittää edelleen tällä nykyisellä englanninkielisten teollisen makuisten Crunchyroll-julkaisujen valtakaudellakin! Kunpa vain meitä suomalaisia ryhmiä olisi vähän useampi kuin me, Ushi-Ai ja nähdäkseni hidasta kuolemaa tekevä BRF – aina voi ainakin toivoa.

Toivotamme joka tapauksessa oikein hyvää uutta vuotta kaikille katsojillemme ja toivomme, että ensi vuodesta tulee vielä tätäkin vuotta julkaisutäyteisempi!

Julkaistu 31.12.2017. Kategoriat: Uutiset. Lisää pysyväislinkki kirjanmerkkeihisi. Jätä kommentti.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.