Siirtyminen 10-bittiseen h264:ään

10-bittinen h264-profiili tekee tuloaan ulkomaisissa animejulkaisuissa, ja myös inFIN seuraa pikku hiljaa perässä. Vaikka 8-bittisestä profiilista 10-bittiseen siirtyminen kuulostaa nurinkuriselta, sillä saadaan pakattua kuva entistä tehokkaammin (eli pienempään tilaan) laadun kärsimättä, ja värien raidoittuminen vähenee. Pienellä vaivalla saadaan siis suuria parannuksia.

Tässä ohje Media Player Classic Home Cinemalla tarvittaviin säätöihin. Muille soittimille ohjeita löytyy englanniksi vaikkapa tästä artikkelista, johon tämäkin ohje perustuu.

EDIT: Nykyään MPC-HC:n mukana tulevat filtterit osaavat kuulemma toistaa 10-bittisellä profiililla enkoodattuja videoita. Alla olevat ohjeet pätevät edelleen, jos haluaa asentaa madvr:n, joka ainakin joidenkin lähteiden mukaan parantaa kuvanlaatua joissain tapauksissa.

 1. Hanki 32-bittinen versio MPC-HC:stä, mikäli käytät 64-bittistä versiota. Tarvittava madVR-renderöijä ei toimi tällä hetkellä 64-bittisessä versiossa.
 2. Lataa ja asenna uusin Haali Media Splitter täältä. Nykyään kannattaa ladata Haalin sijaan LAV Filters.
 3. Lataa madVR täältä ja pura se johonkin sellaiseen paikkaan, jossa sitä voit säilyttää (hyvä säilytyspaikka voisi olla esimerkiksi MPC-HC:n kansiossa omassa alikansiossaan).
 4. Suorita madVR:n kansiosta install.bat käyttäjällä, jolla on pääkäyttäjän oikeudet. Jos asennus onnistui, siitä pitäisi tulla ilmoitus (esim. “The DirectShow filter “madVR.ax” was registered successfully.”).
 5. Käynnistä MPC-HC ja valitse View → Options. Valitse Internal Filters vasemmalta ja poista seuraavat valinnat:
  • Source Filters: AVI, Matroska, MP4/MOV, MPEG PS/TS/PVA
  • Transform Filters: MPEG-2 Video, MPEG-2 Video (DXVA), H264/AVC (DXVA), H264/AVC (FFmpeg), VC1 (DXVA), VC1 (FFmpeg)
 6. Varmista, että Playback-kohdasta on valittuna “Auto-load subtitles”, Subtitles-kohdasta on valittuna “Allow animation when buffering” ja “Maximum texture resolution” on asetuksella “Desktop”.
 7. Valitse Output-kohdasta renderöijäksi madVR.
 8. Tarkista asetukset: ala toistamaan jotakin 10-bittisen profiilin videota ja paina CTRL-J. Kuvan yläkulmaan pitäisi ilmestyä monta rivillistä tekstiä. Viidennellä rivillä tai lähellä sitä pitäisi lukea “libav, h264, 10 bit” ja muutama luku, yleisimmin “4:2:0”. Jos rivillä ei lue “10 bit” tai vastaavan rivin sijaan löytyy vaikkapa rivi “h264, 8 bit, 4:2:0 -> YV12, 8 bit, 4:2:0”, asetuksissa on jokin pielessä.

Mikäli madVR:n käyttöönotto ei onnistu, voit yrittää puhdasta asennusta: poista kaikki koodekkipaketit jne. tavara ja nollaa MPC-HC:n asetukset – jokin vanha roska voi mahdollisesti (epätodennäköisesti) haitata.

 1. Nykyisin MPC-HC osaa toistaa 10-bittiset videot ilman lisähärpäkkeitä, joten paljon vähempikin säätäminen riittää.

 2. Nykyisin VLC Player 2.0 osaa toistaa myös 10-bit videoita. Tekstituki näyttää myös parantuneen, sillä tekstitykset näyttää siltä miltä pitääkin.

 1. Päivitysilmoitus:C: The Money of Soul and Possibility Control – 01v2 « inFINiSubs

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.